Investeren 1900x600

NLP Practitioner opleiding, Bommelerwaard, Gelderland

Het programma

Tijdens de opleiding wordt theorie afgewisseld met demonstraties, oefenen en ervaren. De nadruk ligt hierbij op de laatste twee: oefenen en ervaren, doen en voelen.

Het programma is gebaseerd op de 3 pijlers van NLP: houding, methodieken en technieken.

De combinatie deze 3 pijlers zorgen voor een afwisselende, interessante opleiding. Een opleiding waar je leert waar NLP voor staat, hoe je eigen communicatie werkt, hoe je denkt en voelt. En dit allemaal met nieuwe mensen om je heen. De opleiding is een ontdekkingsreis en elk blok een nieuw begin. Met als laatste blok de certificering en eigen evaluatie.

De 3 pijlers van NLP

Houding

In mijn visie is NLP boven alles een nieuwsgierige houding. Zowel naar jezelf als naar anderen. Wat zorgt ervoor dat ik doe, voel, zeg en denk wat ik doe, voel, zeg en denk. En hoe werkt dit bij de ander? Met een nieuwsgierige houding ben je be­reid te experimenteren. Nieuwsgierigheid komt tot zijn recht wanneer vooroordelen, meningen en aannames geen invloed meer hebben op jouw waarneming. Oftewel een neutrale houding. Een houding met respect voor jezelf en de ander. Het ontwikkelen van deze nieuwsgierige neutrale houding staat centraal in de opleiding. Vanuit deze houding ontwikkel je een hoger niveau van zelfinzicht, de basis voor zelfmanagement en je verdere ontwikkeling op persoonlijk en professioneel gebied.

Methodieken

NLP is gebaseerd op modelleren. Modelleren betekent dat je onderzoekt wat het verschil is dat het verschil maakt in persoonlijk succes en ook bij het ontbreken van succes. De basisvraag luidt: ‘Hoe?’. Door het stellen van deze vraag leer je te achterhalen hoe iets werkt. Bij jezelf en/of bij een ander. Dit zodat je weet wat je wilt/kunt veranderen of jezelf wilt/kunt aanleren. De methodiek geeft direct inzicht en handvatten.

Technieken

Naast een houding en methodieken bestaat NLP ook uit tal van technieken en interventies. Onder andere onderstaande technieken ga jij je tijdens de NLP Practitioner eigen maken:

 • Non-verbale communicatie (oogpatronen, lichaamshouding, gebaren en tonaliteit)
 • Verbale communicatie (de invloed van taal en wat je jezelf vertelt)
 • Observatievaardigheid (eigen interpretatie vs observatie, wat vertelt de ander je)
 • Zintuigelijke waarneming
 • Rapport en grenzen (rapport, kalibreren, dissociatie en associatie)
 • Kaders stellen
 • Communicatie / Metamodel (een model om tot de kern van dilemma’s te komen)
 • Metaforen en de toegvoegde waarde van metaforen om verandering te bewerkstelligen
 • Herkaderen (leren omdenken)
 • Persoonlijke veranderingsprocessen en strategiewerk (welke strategie en patroon loopt er bij jou? En bij de ander? Mijn intrinsieke motivatie en het vinden van de intrinsieke motivatie bij de ander.
 • Doelen stellen en uitwerken
 • Ankeren van gewenste stemming op ieder gewenst moment
 • Cliënt – Coach – Observator rollen

Afsluiting

De opleiding wordt afgesloten met een certificering en eigen evaluatie. De certificering bestaat uit een halve dag theoretisch kennis en vervolgens een praktijk gedeelte. Het praktijk gedeelte bestaat uit een compleet coach-proces op NLP Practitioner niveau.

Daarnaast sluit je af met het geven van een presentatie over je eigen ontwikkelingsreis. Er geldt een 80% aanwezigheid over alle blokken heen.

Erkenning

De NLP Practitioner opleiding is erkend volgens nationaal geldende normen van de NVNLP en internationaal geldende normen van de IA-NLP (International Association of NLP). Dit zorgt ervoor dat je vervolgtrainingen op (inter)nationaal niveau kunt volgen.

Praktische informatie

Voor wie

De opleiding is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen. Zowel op professioneel en/of op persoonlijk vlak. Zowel voor jou als je als coach wilt gaan werken of werkt. Of voor jou in de functie binnen het bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg of binnen je eigen onderneming. Voor de opleiding geldt een HBO werk-/denkniveau.

Studiebelasting

We houden ons tijdens het programma NLP practitioner aan de verplichte hoeveelheid contacturen-studieuren en onderwerpen om de voorgeschreven kwaliteit te garanderen.

Naast de 18 opleidingsdagen zal je gemiddeld zelf nog 2 uur per week studiebelasting thuis hebben. Dit al naar gelang je eigen inzet en het oefenen met medecursisten.

Investering

Jouw investering is € 3.247 vrij van btw.

 • Inclusief lunch, koffie, thee en water.
 • Exclusief overnachting (indien gewenst gelieve dit zelf te regelen).

Daarnaast ontvang je een manual NLP Practitioner waarin alle theorie en interventies van de opleiding beschreven staan.

Er zijn geen additionele kosten buiten genoemde investering vanuit de opleiding gezien.

Groepsgrootte

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Locatie

Omgeving Zaltbommel

Data 2024

De opleiding bestaat uit 9 blokken van 2 aaneengesloten dagen. Het laatste blok van de opleiding betreft de certificering en eigen evaluatie.

Nog vragen?

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie over de opleiding nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

 

Is alles duidelijk en wil jij je inschrijven?

Vul dan het inschrijfformulier in via onderstaande button.

NLP Master Practitioner

In oktober 2024 start de NLP Master Practitioner opleiding.

Informatie en data worden later op de website toegevoegd.

 

Wil je hiervan op de hoogte blijven?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief.