kameleon 1900x600
Kameleon 600x450

Coaching

Coaching geeft je handvatten om je doelen te stellen en te bereiken. Je talenten te ontwikkelen, tot volle wasdom te komen, en voorbij je eigen comfortzone te gaan. Als individu, als lid van een team. Vanuit gezondheid of juist vanuit verandering hierin. Inzichten in je eigen handelen en daarmee de impact op jezelf en anderen. Waar een kameleon zich verandert qua kleur helpt coaching jou te veranderen in wat werkt qua verandering voor jou (en/of je team).

Individuele coaching

Binnen het coachen heb ik mijn aandacht gericht op drie hoofdstromingen:

 

 1. Ontwikkeling van mensen en teams
 2. Burnout, Stress & Gezondheid
 3. Traumaherstel, Trauma coaching
Time for change 700x465

Ontwikkeling van mensen en teams

Bij het ontwikkelen van het menselijk kapitaal (mens en team) binnen organisaties, aansluitend bij de organisatie strategieën coach ik:

 1. Medewerkers die voorheen aangesloten waren bij de organisatie en ineens lijkt het alsof ze afhaken, waar komt dat vandaan? Hoe komt dit en wat kan de medewerker hier zelf aan doen. Alles heeft een reden.
 2. Talentvolle medewerkers waarvan management weet dat ze het kunnen, en ze blijven stil staan.
 3. Medewerkers die in een ontwikkeltraject komen.
 4. Teams die op een andere manier met elkaar gaan samenwerken.
 5. Begeleiden van transities binnen de organisatie.

Coaching bij deze vragen is een ontdekkingsreis naar talenten, verruiming van mogelijkheden en perceptie en daarbij de ontwikkeling een boost geven, voorbij de eigen comfort zone. En ook eigen inzichten creëren en te gebruiken, het oude kunnen loslaten. Medewerkers en teams coachen, handvatten geven en zorgen dat ze verder gaan in hun ontwikkeling geeft organisaties ruimte om te groeien en te veranderen.

 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat klanten zeggen...

“Cindy is een enthousiaste trainer, vol energie. Als deelnemer worden we uitgedaagd en doen we actief mee."

Joost van Rijnsbergen

“Cindy geeft je als team opdrachten mee om mee aan de slag te gaan."

Willeke Donkersloot

 

“Interessant en leerzaam met een positieve en vrolijke trainster. Nieuwe inzichten zowel in mezelf als in het team”.

Wilma Berisha

 

Burnout, stress en gezondheid

Burnout, stress en gezondheid is een dynamisch trio. Het coachen van medewerkers die gestrest zijn, burnout zijn of er dicht tegen aan zitten of al aan het reïntegreren zijn. Hierin komen gezondheid, voeding, fysieke en mentale gesteldheid allemaal ineen. Burnout zijn gebeurt geleidelijk en er gaat een langere periode aan vooraf, soms wel 20 jaar!

Ervaar jij stress klachten of ben je burnout? Als coach werk ik met jou samen. Samen kijken we naar:

 • je voedingspatroon
 • je bewegingspatroon
 • de oorzaken die ertoe geleid hebben dat je burnout bent

Samen kijken we naar wat wil jij anders. Sterker nog hoe wil je het in de toekomst anders gaan doen? Nieuwe patronen zorgen ervoor dat je in de toekomst nauwelijks risico hebt op een terugval. En dat je weet hoe je ermee om kunt gaan en andere stappen kunt zetten.

 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Trauma herstel en trauma coaching

Als traumacoach/trauma hulpverlener werk ik voor diverse organisaties. Op deze manier word ik kort na de traumatische ervaring al ingezet op het traject. Dit zorgt ervoor dat de medewerker/cliënt geen of nauwelijks hinder ondervindt van de traumatische ervaring en in de toekomst zo gezond mogelijk blijft.

Bij medewerkers waarbij de traumatische ervaring ver(der) in het verleden ligt wordt een coachingstraject ingegaan. Daarnaast komt het voor dat tijdens het coachen een traumatische ervaring naar boven komt. Dan is het fijn om hier ervaring, kennis en kunde over en mee te hebben.

 

Kan jouw organisatie ondersteuning gebruiken?

Als voorzorg? Of wil je sparren over hoe dit ingezet kan worden binnen jouw organisatie?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Teamcoaching

Elk team bestaat uit verschillende mensen. Zelfs als het team bestaat uit twee personen. En een team samen laten werken, de beoogde doelen samen bereiken. Soms is dat een uitdaging. Wat maakt nou het verschil dat het verschil maakt?

 • Werkt jouw team samen?
 • Vertrouwen jullie elkaar?
 • Is er ruimte voor feedback geven en ontvangen?
 • Is er ruimte om te groeien?
 • Word je uitgedaagd?

Dit en andere vraagstukken maken onderdeel van een teamcoaching. Wat ligt ten grondslag aan de uitdaging binnen jouw team? In een vrijblijvend gesprek gaan we hierop in. Aan de hand daarvan wordt een traject op maat gemaakt. Toegepast op jouw team, op jullie uitdagingen.

Tijdens teamcoaching wordt gebruik gemaakt van o.a. NLP, Spiral Dynamics, het werk van Patrick Lencioni en Amy C. Edmondson.

 

Wil je weten wat ik voor jou en je team kan betekenen?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Mijn houding als jouw (team)coach

Als coach heb ik een actieve houding, luisterend naar wat de mensen of teamleden zeggen en hoe het gezegd wordt.

Het gedrag en denkpatronen worden helder door de spiegel die ik aanreik.

De gewenste verandering komt in eigen beheer samen met de handvatten om de nieuwe weg in te gaan.

Met respect, warmte, passie, humor, analytisch vermogen en het vermogen om de randen van hun kunnen te zoeken ga ik als coach aan de slag.

Cindy zijaanzicht 700x525

“Cindy weet van het eerste moment een veilige omgeving te creëren die nodig is om iedere denkbare situatie adequaat te bespreken en aan te pakken. Door de sfeer van vertrouwen heeft Cindy mij laten zien en belangrijker nog zelf laten opmerken dat door zaken van een afstand te bekijken, buiten het probleemstappen, en dicht bij jezelf te blijven zorgt voor rust en een heldere blik. En dat is niet gemakkelijk maar wel goed voor de communicatie. Door de gesprekken met Cindy ben ik beter in gaan zien waar problemen liggen en hoe sneller tot de oorzaak te komen.”

Henk van Orsouw

Neem contact met mij op

Ik sta je graag te woord.